Med fokus på uthållighet och att lyfta kunden till en ny nivå.

Öivin Grönberg är en av Levilos mest erfarna applikationskonsulter. Efter att ha arbetat som ekonom under ett antal år började han hos IFS. 2006 började han hos Levilo. En tydlig målsättning hos Öivin när han började hos Levilo var att få ta implementationen av affärssystem hos kunden ett steg längre.

– Hos Levilo fick jag förtroendet att tillsammans med kunderna ta fram processer för hur de ville jobba. Vi kunde ta det från scratch och tänka fritt och exakt hur de ville jobba. Gör man det når implementationen ett steg till och kunden kan dra full nytta av systemet. Gör man inte detta riskerar man att inte riktig nå fram och kunden får en begränsad nytta av det affärssystem i vilket de investerat stora pengar.

– Men det är vår uppgift att inte ge upp utan att tydliggöra fördelarna med det grundläggande processarbetet för kunden och arbeta igenom processerna noggrant. Gör vi det når vår implementation ett steg längre och vi får i slutänden en nöjdare kund.

Öivin har arbetat på Levilo i 14–15 år och stortrivs fortfarande. Han tror sig har hittat en bra balans mellan ett arbete där han får använda huvudet och en fritid där han får använda kroppen. Det där med att inte ge upp är något som även präglar hans fritid.Jag har alltid tyckt om uthållighetsidrotter som Maraton, Vasaloppet o s v. Just nu är Enduro det roligaste jag och familjen vet. En rolig tävling var endurotävlingen Gripendygnet. Jag körde som en av de äldste deltagarna i Dakar klassen. (Bilden ovan är tagen precis efter målgången)

– I den klassen kör deltagarna ”non stop” i 24h med korta stopp för mat och tankning. Det gick riktigt bra, årets roligaste lopp. Dock kunde jag inte hålla i matbestick med fingrarna några dagar efter tävlingen då jag hade träningsvärk i fingrarna efter att ha hållit i styret under så lång tid.

Öivin uppskattar uthållighetsidrotter och ser behovet av att även vara uthållig i arbetet med kunden. Samtidigt understryker han vikten av att inte köra slut på sig själv eller medarbetarna. Han menar att Levilo har ett bra sätt att tänka när det gäller medarbetarnas arbetsbelastning.

– Vi försöker vara lyhörda så att folk inte blir överarbetade. Vi arbetar oftast i team och har på så sätt möjlighet att avlasta varandra om vi ser att någon har en extra stor arbetsbelastning.
Du ska komma till Levilo för att ha ett roligt jobb och bli en del av Levilo-familjen.

– Det är såklart ett vanligt jobb när du börjar hos oss men vi vill också skapa tid för att kunna göra roliga saker tillsammans, vi kan åka skidor och göra andra liknande aktiviteter.

Konsult: Öivin Grönberg

Titel: Applikationskonsult inom ekonomi

Har arbetat hos Levilo: sedan 2006.

Gillar: uthållighetssporter, inte minst Enduro