Ska man ”grotta” i olika problem och lösa dem måste man kunna prioritera.

Peter Persson är systemutvecklare hos Levilo och har arbetat där sedan augusti 2019.
Innan dess arbetade han hos Domstolsverket som databasutvecklare och innan dess var han i 15 år hos IFS. Men när han blev erbjuden arbete på Levilo tackade han ja. Det var många saker som lockade. En sak var närheten.

– Jag bor i Solna, norr om Stockholm och Domstolsverket låg i Jönköping. Levilos kontor låg i Sollentuna några kilometer norr om Solna. Men jag hade även en del gamla IFS-kollegor som arbetade hos Levilo och det drog. Sedan är det fint med en mindre organisation när man som jag varit på ett stort statligt verk. Det är enklare i den mindre organisationen och man känner en större delaktighet i det mesta som genomförs.

Peter hade dock utmaningar privat och fick efter en separation delad vårdnad om två små barn.

– Jag har tränat i hela mitt liv och det har gjort att jag orkat och kunnat hålla ångan uppe. Men trots detta har det förstås varit utmanande att ta hand om två barn ensam. Livet har tvingat mig att lära mig hur jag ska prioritera när utmaningar och uppgifter står framför mig. Du kan inte lösa alla problem på en gång.

Peters förmåga att prioritera kan han ta med sig in i de stora systemintegrationsprojekt han jobbar med ute hos kund. Alla projekt, oavsett om det handlar om integration mellan gamla och nya system eller implementation av nya så innehåller projekten flera olika delar och det är inte alltid självklart i vilken ände man ska börja. Då har Peter en möjlighet att särskilja de olika utmaningarna och se vilket problem man tar sig ann först.

Konsult: Peter Persson
Titel: Systemutvecklare, customizations
Har arbetat hos Levilo: sedan augusti 2019
Gillar: Musik, teater, bio och träning