IFS-partnern och återförsäljaren av IFS Applications, Levilo, har tecknat ett samarbetsavtal med Höganäs Kakel. Avtalet omfattar konsulttjänster när det gäller affärssystemet IFS Applications.

I samband med millenniumskiftet implementerade Höganäs Kakel affärssystemet IFS Applications. Företaget är mycket nöjda och planerar förändringar i verksamheten då Höganäs Kakel kommer att flytta sitt huvudkontor till Helsingborg för att samordna såväl kontor som butik och lager.

Flytten och samordningen är en viktig del i vårt arbete att effektivisera verksamheten, berättar Ulf Persson, Applikationsspecialist hos Höganäs Kakel. Arbetet och utvecklingen av affärssystemet blir en viktig del i detta för att projektet ska bli lyckat. Vi ser fram emot att i Levilo få en partner som kan ge oss det stöd vi behöver för att kunna utveckla och anpassa affärssystemet.

Höganäs Kakel har arbetat med IFS Applications sedan millennieskiftet och har genom åren arbetat med olika konsulter som stöd i arbetet. Nu väljer de dock att skriva ett samarbetsavtal med Levilo.

– Vi har behov av en partner som finns närmare oss och som kan agera snabbare, säger Ulf Persson. Via andra partners till IFS fick vi höra om Levilo och det sades mycket gott om dem och när vi senare träffade dem fick vi positiv feedback även direkt från dem.

– Vi på Levilo kunde i juni förra året berätta att vi tecknat ett avtal med IFS som gjorde oss till IFS strategiska retailpartner i Norden och Baltikum, berättar Stephan Norrman, vd för Levilo. När Höganäs Kakel nu går i en riktning att bli mer av en Retailer så känns det klockrent med vårt samarbete. Känns också bra att få ett kvitto på att kunderna tycker att vi kan erbjuda våra tjänster snabbt och nära.

Levilo som under 2020 tecknade avtal med Glitter och nyligen med Löfbergs, kan därmed addera ytterligare en kund till verksamheten. Företaget har nyligen etablerat sig i Linköping och planerar att även öppna ett kontor i Göteborg.