På Levilo söker vi hela tiden efter duktiga personer som kan komplettera vårt team. Nu har vi precis anställt Erik Lind, en senior utvecklare som arbetat i mer än 20 år på IFS R&D i Linköping.

Ett av de områden han arbetat med är e-handelsintegrationer och där har han också ofta samarbetat med kolleger från konsultdelen av IFS, varav flera nu återfinns som nygamla kolleger på Levilo.

– Som motorcykelåkare brukar jag skoja till det och säga att jag varit ”hang around” till de här retail-konsulterna under åren, men att jag fått chansen att först uppgraderas till prospekt och nu äntligen till fullvärdig medlem!

På IFS arbetade Erik huvudsakligen på forsknings- och utvecklingssidan, något som man kan tro är en roll som är isolerad från kundkontakt. Men icke, Erik har arbetat i kundprojekt både nationellt och ute i Europa och USA. Han är mycket intresserad av att hitta lösningar på problem när det gäller integration mellan system.

– Jag vill att saker och ting ska fungera, det finns de som backar för missförstånd och problem men jag vill väldigt gärna reda ut sånt. Integrationer ska fungera på alla plan. När man försöker få olika system att prata med varandra har jag upptäckt att det lika mycket handlar om att få de människor som är inblandade i projektet att samarbeta och interagera, även om de hör hemma i helt olika organisationer.

På fritiden gillar Erik smide och att arbeta med maskiner av olika slag. Även här vill han att saker och ting ska fungera. Ett exempel är den Volvo-traktor som funnits i familjen sedan 70-talet.

– Jag tog över den från min pappa och min farbror som tidigare hade den i skötseln av släktens skog uppe i Mora, men nu håller jag igång den och använder den när vi slår ängen vid vårt sommarställe.